top of page

VÅRE KUNSTNERE / OSS

Hos Galleri Art Design AS jobber vi tett med kunstnerne for å la kunsten komme nærmere folket. Vi har kuttet ut mellommannen, derfor jobber vi i form av å ha POP UP kunstutstillinger og salg via e-mail / telefon. Vi er et godt team som holder til på Lysaker. Vi har mange fantastiske kunstnere i vårt hus som vi er veldig stolte over å få jobbe med og utvikle oss sammen med.

Ari
Behn

Han ble født i Århus. Som barn bodde han i Danmark og England en periode før familien flyttet til Tennevoll i Lavangen i Nord-Norge. Senere slo familien seg ned på Østlandet da Ari var seks år gammel.

Behn har gått på Steinerskolen i Moss og er døpt i Kristensamfunnet. Av utdanning har han bachelorgrad  fra Universitetet i Oslo med fagene idéhistorie og religionshistorie. Som ung voksen tilbrakte Behn flere år på reise i Afrika, USA og Asia.

Ari Behn hadde sitt litterære gjennombrudd i 1999 med boken Trist som faen. Novellesamlingen solgte i over 100 000 eksemplarer,

I tillegg til sitt forfatterskap har Behn også hatt andre kunstneriske og kreative prosjekter. Sammen med Baron von Bulldog lanserte han en smokingkolleksjon i 2004. I 2007 lanserte han vinglass og serviset «Peacock» for Magnor Glassverk.

I tillegg har han laget dokumentarer for fjernsyn, og arbeidet som skribent for diverse publikasjoner som Dagbladet, Aftenposten, Vagant og Hot Rod. Våren 2011 debuterte han som dramatiker med stykket Treningstimen, som ble satt opp ved Rogaland Teater i regi av Kim Sørensen.

Han var i noen år en del av den kunstneriske vennekretsen Den Nye Vin, som bestod av blant annet fotografen Per Heimly.  Behn og Heimly jobbet sammen om underholdningsserien Ari og Per som ble vist på NRK våren 2011. Serien vant prisen for beste underholdningsserie under Gullruten 2011, og ble dessuten nominert i klassen beste nye programserie

I 2017 startet Ari Behn en større kunstutstillingsturne sammen med blandt annet Per Heimly, Mikael Persbrandt og Tor Rafael Raael. Utstillingen har turnert i nærmere 20 byer og tettsteder rundt i Norge. Ari Behn har gjennom årene høstet mange lovord for sin billedkunst, og har satt flere salgs og besøksrekorder hos ulike gallerier og kunstforeninger. Han beskrives som en fremragende kolorist , hvor bildene beveger seg mellom det abstrakte og det figurative.

Mikael
Persbrandt

Mikael begynte som maler på en kunstskole og tegnet ballettdansere på operascenen. "og selvsagt forelsket jeg meg i en prima ballerina. Skulle jeg få henne skjønte jeg at jeg måtte lære meg å danse, men danselæreren sendte meg videre til en fyr som het Ingmar Bergman som hadde behov for soldater som kunne gjøre en menuett i en oppsetning av «Kong Lear». Dette var i 1983. Og dermed endte jeg opp på Dramaten. Da jeg kom inn på Dramatens scene var jeg solgt".

Senere ble han brukt av Ingmar Bergman i flere større teateroppsetninger. I dag er han som de fleste kjenner til en svært anerkjent skuespiller, både på teater – og filmfronten, og mest kjent her i Norge er han kanskje som Gunvald Larsson i den svenske krimserien om Martin Beck. Han har også spilt i et par store Hollywood produksjoner, og har stadig ledende teaterroller på blant annet Dramaten i Stockholm.

I 2016 hadde Mikael Persbrandt en separatutstilling på Lars Lerins galleri Sandgrunn i Karlstad. Responsen i Sverige var overveldende; på et par uker trakk over 30 000 besøkende, noe som nok må sies å være svensk rekord hva utstillingsbesøk angår. 

 -Vi har veldig bra kontakt, han og jeg, sa den verdensberømte akvarellmaleren Lars Lerin i et intervju i 2016 om Mikael Persbrandt. - Han er en både svært generøs og humoristisk. Hans malerier er verk med store gester, han tar fram alla følelser når han maler: Ømhet, kjærlighet, sinne. Det er sterke malerier.

I februar 2017 hadde Persbrandt sin første utstilling i Norge, og han har selv uttrykt at han er svært fornøyd med utstillingsrekken. 

Responsen fra publikum har vært svært god, og mange besøkende er overrasket over at bildene hans holder et såpass høyt nivå, både formmessig og idemessig.

Persbrandts malerier beveger seg mellom det figurative og det abstrakte. Kunstneren har et svært ekspressivt formspråk, med til tider intense strøk og klare, sterke farger. Mange av arbeidene innehar en mørk undertone,  men han går ofte også mot lyse, mer dekorative uttrykk.

Thomas Nesland Olsen


 

Thomas Nesland Olsen (f.1977) er en norsk-amerikansk billedkunstner som ofte kombinerer klassiske og teknisk nøyaktige motiver med en enklere og mer naiv tilnærming.
 

I tillegg til å være inspirert og opptatt av å dra lærdom fra eldre malere som Vélasquez, så henter han mye av sin inspirasjon fra samtidens tilnærming til det abstrakte maleriet.

Med dette streber han etter å gjøre arbeidene annerledes og interessante.
 

Hans kombinasjon av arbeid i psykiatrien og som maler, har gjort ham spesielt opptatt av kunstens påvirkningskraft på mennesket, og å forstå kunst og emosjoner som evolusjonsmessig adaptive programmer.

stian_edited.jpg

Stian 
Borgen

 

Stian Borgen ( f.1984, Tønsberg) 

Et ekspansivt og dynamisk formspråk hvor fragmentering og reorganisering står sentralt. Utgangspunkt for hvert maleri er som oftest et hode, men underkastet den koloristiske prosessen ender det ofte opp i deler.

Inspirert av 80-tallets New York grafitti-kunst, har han skapt sitt eget utrykk og kan betegnes som en kunstner innenfor neo-ekspresjonismen. 

I februar 2023, publiserte magasinet Subjekt en artikkel, hvor kunstkritiker Tommy Olsson fremhevet Stian Borgen og 5 andre norske unge samtidskunstnere, som han betegnet som god investering.

Stian Borgen har hatt en rekke utstillinger i inn og utland. I Norge har han stilt ut verkene på de mest anerkjente galleriene, b.l.a Soli Brug , Momentum, Galleri Røed mfl.

Vegard Blomberg

Vegard Blomberg (født 1973) utdannet grafiker.
Multikunstner med bakgrunn som komponist,
tekstforfatter, filmskaper, musikk produsent og låtskriver.

Har siden 2012 jobbet som billedkunstner.
Har deltatt på en rekke utstillinger i både inn og utland. Jobber med de fleste stilarter innen billedkunst.
Med spesielt fokus på action painting og pop-art.
Farger, balanse og komposisjon er viktig elementer i kunsten imens hovedinspirasjonen kommer fra litteratur og musikk.

Vegard Blomberg har hatt en rekke utstillinger, bla Soli Brug, Galleri Røed, Galleri art design mfl.

Vegard Blomberg1.jpg

Per
Heimly

Født 4.februar 1972 i Snubba i Evenes kommune i Nordland.
Han er en av Norges mest profilerte fotografer. 

Heimly er kjent for sine innovative fotografier som beveger seg mellom mote, reklame og kunst.
Per Heimly er mest kjent for sine rekalmebilder og for sitt vennskap med forfatteren Ari Behn, men det få har fått med seg, er at ha er en av Norges beste kunstfotografer. De to var hovedpersoner i TV-serien Ari og Per som ble vist på NRK1 våren 2011 og som ble kåret til beste underholdningsprogram under Gullruten 2011. Heimly har jobbet med de fleste store norske artister med CD cover og promo-bilder, i tillegg til portretter av kjente (og ukjente) personer, fotoshoot reklame – alt fra produkter til locations. 

Heimly har også jobbet med de fleste 
motemagasiner i Norge, i tillegg til en rekke magasiner og blader i utlandet. Per Heimly har også regissert flere musikkvideoer, bl.a. for Morten Abel,  Mira Craig og Onkel P.

Håkon
Bleken

Han ble født 9. januar 1929 i trondheim, han bor og arbeider i fødebyen. Han har utdannelse fra Kunstskolen i Trondheim, Statens Kunstakademi og Statens Håndverk- og kunstindustriskole i Oslo.
Bleken er en av Norges fremste samtidskunstnere og har siden debuten sin i -51 har han prydet landets mest sentrale gallerier.


Det klare gjennombruddet skjedde rundt 1971 da han ga ut en rekke kulltegninger som går under navnet " Fragmenter av et diktatur".


Håkon har også bemerket seg sterkt som illustratør av flere folkekjære litterære verker som blant annet Mysterier av Knut Hamsun, Karen Blixen's Babettes Gjestebud og Hedda Gabler av Ibsen.
 


I 1999 ble Håkon Bleken utnevnt til ridder av 1.klasse og i 2009 Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Karl Erik
Harr

Karl Erik Harr, født 8. mai 1940 i Kvæfjord ved Harstad i Troms, har helt siden 1960-tallet vært en av de fremste nyromantiske kunstnere i Norge. Som maler, tegner, grafiker, illustratør og kunstskribent har han formidlet kraften og sårbarheten i nordnorsknatur og folkeliv.

Han er utdannet ved Statens kunstakademi under Aage Storstein og Per Palle Storm fra 1962 til 1964 etterfulgt av tre år på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole.
Karl Erik Harr har illustrert flere bøker, blant annet av Knut Hamsun, Petter Dass og Erik Bye, men også bøker med egen tekst.

Han debuterte på Høstutstillingen i 1967, har utført flere dekorasjonsoppdrag og har siden hatt en mengde separat- og kollektivutstillinger.

Han er innkjøpt av en lang rekke offentlige og bedriftskunstsamlinger og ble i 2007 tildelt St. Olavs orden av 1. klasse.

Line
Westgaard

Line er født 22. august 1981. Hun er oppvokst i Ås, Akershus.
Der laget hun sitt første smykke som 14 åring, og det har siden den gang vært et medie hun har utforsket i utallige materialer og metoder. Dette har ledet frem til i dag, hvor smykker er den sentrale delen av hennes kunstvirke.
Av utdannelse er hun illustratør, og all produksjon starter aller først med en illustrasjon for så å ende i sølv eller gull.

Hun fasineres av symbolikk og har siden 2013 jobbet med «Oksen».
«Oksen» symboliserer styrke, mot og livskraft, men også sårbarhet.

Dette gjenspeiles i smykkenes form og overflate, samt oksens plassering på smykkene.
Hvert eneste smykke har sin egen historie.
Relasjoner, modige valg og sannhet er stikkord som får kreativiteten hennes til å flyte.


 

Espen
Behn

Espen Mathias Behn (f. 1978) har en mastergrad fra Art Center College of Design i Pasadena. Han er utdannet innenfor film, foto og klassisk maleri.   

 

Som kunstner utfolder Behn seg innenfor et bredt spekter av medier og uttrykksformer: Både film, foto, men også installasjon, maleri og skulptur. Han nærer en dyp interesse for den klassiske kunsthistoriske tradisjonen. I arbeidene sine fletter han sammen konseptuelle elementer med referanser til både eldre og moderne kunst. Ved siden av sitt virke som kunstner underviser han i Kunst, Film, Fotohistorie og klassisk kunsthistorie ved Oslo Fotokunstskole. 

 

Espen har stilt ut en rekke ganger blant annet på MoMA i New York og Los Angeles County Museum of Art (LACMA). Videoverket som ble vist der er i MoMA sin permanente samling. Våren 2020 hadde han en digital utstilling på Moss Kunstforening som fikk anmeldelse i Kunstavisen

Sverre
Bjertnæs

Sverre Bjertnæs (født 1976)

Sverre Bjertnæs har gjort seg bemerket som en av de fremste figurative malere i Norge. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og masterstudiet ved Dutch Art Institute i Amsterdam.


Sverre Bjertnæs - figurativ maler

Sverre Bjertnæs har gjort seg bemerket som en av de fremste figurative malere i Norge, og har utviklet et malerisk prosjekt som drar veksler på både klassisk figurasjon og konseptkunst. Hans første separatutstillingen var i Bjarne Melgaards galleri Norsk Anarkistisk Fraksjon (NAF) i 2000. Han har siden etablert seg sterkt innenfor norsk samtidskunst, og har deltatt på utstillinger ved blant annet Volta NY i New York, Gråmølna Trondheim Kunstmuseum, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Nord Norsk Kunstmuseum, Galleri K, Basel Art SCOPE og Artforum Berlin. I 2011 viste han i utstillingen Iris hos Kunstverket Galleri en serie på 21 litografier.

Sverre Bjertnæs har i tillegg til dette vært en synlig karakter i media de siste årene og blitt tildelt blant annet Blix-stipendet i 1999, Anders Jahres Pris for Yngre Kunstnere i 2005, og i 2008 ble han tildelt det første stipendet fra den nyopprettede Håkon Bleken-stiftelsen.

IMG_4546.jpg

Espen
Eiborg

Espen Eiborg ble født i Oslo. Han har siden den gang bodd og jobbet i New York, Milan, Dublin og Paris. For tiden er han tilbake på sitt hjemsted i Oslo. 

 

Espen Eiborgs billedverden beveger seg i grenselandet hvor fantasi møter virkelighet. Luftslottet som blir en realitet er sentralt i hans metodiske fremstilling. Eiborgs arbeider formidler menneskets endeløse appetitt for skjønnhetsidealet. Dette blir presentert for oss hver dag i igjennom alle kanaler, 24 timer i døgnet. Vi har ett umettelig begjær for lykke, penger, makt, suksess og alle vil ha sine 5 minutter i rampelyset.

Man kan spørre seg om Eiborg ønsker å avsløre denne fiksjonen, eller pakker han oss rett og slett dypere inn i den? Har den idealiserende bekjennelsen en virkelighet eller parafraser den, igjennom sin idealiserte fremtoning, vår egen dyrkede massekultur?

Espen Eiborg har utviklet en egen metode som kombinerer ett utvalg av teknikker. Akryl og oljemaling i variasjon med olje-stift, spraymaling, tjære og lim som påføres med pensel og kniv. Ingenting er fremmed for å oppnå den ønskede fremstillingen av billed-flate eller motiv.

Med maling og industriell lakk fremheves kontraster, og nyansene utheves. Behandlingen gir en iøynefallende fremtoning, ofte i kontrast med tykk ferniss med en særegen urban strek.

 

Espen Eiborg har en Master of Fine Arts fra NYSID, og arbeidet i tolv år som utøvende billedkunstner i New York.

Han har hatt en rekke prestisjefylte utstillinger hos Clodagh, Karkula og Tucker Robbins i New York, Cross Gallery i Dublin, Nordiska Museet i Stockholm samt Centre Culturel Suèdois i Paris og galleri ( h ) i Milano. Han har hatt utsmykkningsoppdrag for blant annet Norwegian Trade Council i New York, Royal Caribbean Cruise Line, Dublin City Coroners Court, Fokus Bank, Folketeateret og First Securities i Oslo.

Sitt første gjennombrudd som billedkunstner hadde han i New York og kunsten hans er blitt kjøpt av blant andre Oprah Winfrey, David Bowie, Jennifer Lopez, Robert Redford .

 

  • Svart Facebook Ikon
  • Svart Instagram Ikon
bottom of page