VÅRE KUNSTNERE / OSS
Hos Galleri Art Design AS jobber vi tett med kunstnerne for å la kunsten komme nærmere folket. Vi har kuttet ut mellommannen, derfor jobber vi i form av å ha POP UP kunstutstillinger og salg via e-mail / telefon. Vi er et godt team som holder til på Grini Næringspark. Vi har mange fantastiske kunstnere i vårt hus som vi er veldig stolte over å få jobbe med og utvikle oss sammen med.

Ari Behn
Han ble født i Århus. Som barn bodde han i Danmark og England en periode før familien flyttet til Tennevoll i Lavangen i Nord-Norge. Senere slo familien seg ned på Østlandet da Ari var seks år gammel.
Behn har gått på Steinerskolen i Moss og er døpt i Kristensamfunnet. Av utdanning har han bachelorgrad fra Universitetet i Oslo med fagene idéhistorie og religionshistorie. Som ung voksen tilbrakte Behn flere år på reise i Afrika, USA og Asia.
Ari Behn hadde sitt litterære gjennombrudd i 1999 med boken Trist som faen. Novellesamlingen solgte i over 100 000 eksemplarer,
I tillegg til sitt forfatterskap har Behn også hatt andre kunstneriske og kreative prosjekter. Sammen med Baron von Bulldog lanserte han en smokingkolleksjon i 2004. I 2007 lanserte han vinglass og serviset «Peacock» for Magnor Glassverk.
I tillegg har han laget dokumentarer for fjernsyn, og arbeidet som skribent for diverse publikasjoner som Dagbladet, Aftenposten, Vagant og Hot Rod. Våren 2011 debuterte han som dramatiker med stykket Treningstimen, som ble satt opp ved Rogaland Teater i regi av Kim Sørensen.
Han var i noen år en del av den kunstneriske vennekretsen Den Nye Vin, som bestod av blant annet fotografen Per Heimly. Behn og Heimly jobbet sammen om underholdningsserien Ari og Per som ble vist på NRK våren 2011. Serien vant prisen for beste underholdningsserie under Gullruten 2011, og ble dessuten nominert i klassen beste nye programserie
I 2017 startet Ari Behn en større kunstutstillingsturne sammen med blandt annet Per Heimly, Mikael Persbrandt og Tor Rafael Raael. Utstillingen har turnert i nærmere 20 byer og tettsteder rundt i Norge. Ari Behn har gjennom dette året høstet mange lovord for sin billedkunst, og har satt flere salgs og besøksrekorder hos ulike gallerier og kunstforeninger. Han beskrives som en fremragende kolorist , hvor bildene beveger seg mellom det abstrakte og det figurative.




Mikael Persbrandt
Mikael begynte som maler på en kunstskole og tegnet ballettdansere på operascenen. "og selvsagt forelsket jeg meg i en prima ballerina. Skulle jeg få henne skjønte jeg at jeg måtte lære meg å danse, men danselæreren sendte meg videre til en fyr som het Ingmar Bergman som hadde behov for soldater som kunne gjøre en menuett i en oppsetning av «Kong Lear». Dette var i 1983. Og dermed endte jeg opp på Dramaten. Da jeg kom inn på Dramatens scene var jeg solgt".
Senere ble han brukt av Ingmar Bergman i flere større teateroppsetninger. I dag er han som de fleste kjenner til en svært anerkjent skuespiller, både på teater – og filmfronten, og mest kjent her i Norge er han kanskje som Gunvald Larsson i den svenske krimserien om Martin Beck. Han har også spilt i et par store Hollywood produksjoner, og har stadig ledende teaterroller på blant annet Dramaten i Stockholm.
I 2016 hadde Mikael Persbrandt en separatutstilling på Lars Lerins galleri Sandgrunn i Karlstad. Responsen i Sverige var overveldende; på et par uker trakk over 30 000 besøkende, noe som nok må sies å være svensk rekord hva utstillingsbesøk angår.
-Vi har veldig bra kontakt, han og jeg, sa den verdensberømte akvarellmaleren Lars Lerin i et intervju i 2016 om Mikael Persbrandt. - Han er en både svært generøs og humoristisk. Hans malerier er verk med store gester, han tar fram alla følelser når han maler: Ømhet, kjærlighet, sinne. Det er sterke malerier.
I februar 2017 hadde Persbrandt sin første utstilling i Norge, og han har selv uttrykt at han er svært fornøyd med utstillingsrekken.
Responsen fra publikum har vært svært god, og mange besøkende er overrasket over at bildene hans holder et såpass høyt nivå, både formmessig og idemessig.
Persbrandts malerier beveger seg mellom det figurative og det abstrakte. Kunstneren har et svært ekspressivt formspråk, med til tider intense strøk og klare, sterke farger. Mange av arbeidene innehar en mørk undertone, men han går ofte også mot lyse, mer dekorative uttrykk.




Espen Eiborg
Espen Eiborg ble født i Oslo. Han har siden den gang bodd og jobbet i New York, Milan, Dublin og Paris. For tiden er han tilbake på sitt hjemsted i Oslo.
Espen Eiborgs billedverden beveger seg i grenselandet hvor fantasi møter virkelighet. Luftslottet som blir en realitet er sentralt i hans metodiske fremstilling. Eiborgs arbeider formidler menneskets endeløse appetitt for skjønnhetsidealet. Dette blir presentert for oss hver dag i igjennom alle kanaler, 24 timer i døgnet. Vi har ett umettelig begjær for lykke, penger, makt, suksess og alle vil ha sine 5 minutter i rampelyset.
Man kan spørre seg om Eiborg ønsker å avsløre denne fiksjonen, eller pakker han oss rett og slett dypere inn i den? Har den idealiserende bekjennelsen en virkelighet eller parafraser den, igjennom sin idealiserte fremtoning, vår egen dyrkede massekultur?
Espen Eiborg har utviklet en egen metode som kombinerer ett utvalg av teknikker. Akryl og oljemaling i variasjon med olje-stift, spraymaling, tjære og lim som påføres med pensel og kniv. Ingenting er fremmed for å oppnå den ønskede fremstillingen av billed-flate eller motiv.
Med maling og industriell lakk fremheves kontraster, og nyansene utheves. Behandlingen gir en iøynefallende fremtoning, ofte i kontrast med tykk ferniss med en særegen urban strek.
Billedkunstneren Espen Eiborg er en av Norges mest spennende kunstnere. Han har en Master of Fine Arts ifra NYSID, og han arbeidet i tolv påfølgende år som utøvende billedkunstner i New York.
Espen Eiborg har hatt en rekke prestisjefylte utstillinger hos Clodagh, Karkula og Tucker Robbins i New York, Cross Gallery i Dublin, Nordiska Museet i Stockholm samt Centre Culturel Suèdois i Paris og galleri ( h ) i Milano. Han har hatt utsmykkningsoppdrag for blant annet Norwegian Trade Council i New York, Royal Caribbean Cruise Line, Dublin City Coroners Court, Fokus Bank, Folketeateret og First Securities i Oslo.
Sitt første gjennombrudd som billedkunstner hadde han i New York og kunsten hans er blitt kjøpt av blant andre Oprah Winfrey, David Bowie, Jennifer Lopez, Robert Redford .
Nylig gikk også skuespilleren Sean Penn til innkjøp av ett av Eiborgs verker i Monaco.




Per Heimly
Født 4.februar 1972 i Snubba i Evenes kommune i Nordland.
Han er en av Norges mest profilerte fotografer.
Heimly er kjent for sine innovative fotografier som beveger seg mellom mote, reklame og kunst.
Per Heimly er mest kjent for sine rekalmebilder og for sitt vennskap med forfatteren Ari Behn, men det få har fått med seg, er at ha er en av Norges beste kunstfotografer. De to var hovedpersoner i TV-serien Ari og Per som ble vist på NRK1 våren 2011 og som ble kåret til beste underholdningsprogram under Gullruten 2011. Heimly har jobbet med de fleste store norske artister med CD cover og promo-bilder, i tillegg til portretter av kjente (og ukjente) personer, fotoshoot reklame – alt fra produkter til locations.
Heimly har også jobbet med de fleste
motemagasiner i Norge, i tillegg til en rekke magasiner og blader i utlandet. Per Heimly har også regissert flere musikkvideoer, bl.a. for Morten Abel, Mira Craig og Onkel P.




Håkon Bleken
Han ble født 9. januar 1929 i trondheim, han bor og arbeider i fødebyen. Han har utdannelse fra Kunstskolen i Trondheim, Statens Kunstakademi og Statens Håndverk- og kunstindustriskole i Oslo.
Bleken er en av Norges fremste samtidskunstnere og har siden debuten sin i -51 har han prydet landets mest sentrale gallerier.
Det klare gjennombruddet skjedde rundt 1971 da han ga ut en rekke kulltegninger som går under navnet " Fragmenter av et diktatur".
Håkon har også bemerket seg sterkt som illustratør av flere folkekjære litterære verker som blant annet Mysterier av Knut Hamsun, Karen Blixen's Babettes Gjestebud og Hedda Gabler av Ibsen.
I 1999 ble Håkon Bleken utnevnt til ridder av 1.klasse og i 2009 Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.




Karl Erik Harr



Karl Erik Harr, født 8. mai 1940 i Kvæfjord ved Harstad i Troms, har helt siden 1960-tallet vært en av de fremste nyromantiske kunstnere i Norge. Som maler, tegner, grafiker, illustratør og kunstskribent har han formidlet kraften og sårbarheten i nordnorsknatur og folkeliv.
Han er utdannet ved Statens kunstakademi under Aage Storstein og Per Palle Storm fra 1962 til 1964 etterfulgt av tre år på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole.
Karl Erik Harr har illustrert flere bøker, blant annet av Knut Hamsun, Petter Dass og Erik Bye, men også bøker med egen tekst.
Han debuterte på Høstutstillingen i 1967, har utført flere dekorasjonsoppdrag og har siden hatt en mengde separat- og kollektivutstillinger.
Han er innkjøpt av en lang rekke offentlige og bedriftskunstsamlinger og ble i 2007 tildelt St. Olavs orden av 1. klasse.



Line Westgaard
Line er født 22. august 1981. Hun er oppvokst i Ås, Akershus.
Der laget hun sitt første smykke som 14 åring, og det har siden den gang vært et medie hun har utforsket i utallige materialer og metoder. Dette har ledet frem til i dag, hvor smykker er den sentrale delen av hennes kunstvirke.
Av utdannelse er hun illustratør, og all produksjon starter aller først med en illustrasjon for så å ende i sølv eller gull.
Hun fasineres av symbolikk og har siden 2013 jobbet med «Oksen».
«Oksen» symboliserer styrke, mot og livskraft, men også sårbarhet.
Dette gjenspeiles i smykkenes form og overflate, samt oksens plassering på smykkene.
Hvert eneste smykke har sin egen historie.
Relasjoner, modige valg og sannhet er stikkord som får kreativiteten hennes til å flyte.
